Velkommen!
Registrer deg og delta i diskusjonen her på FikseSelv.no - Det er enkelt, trygt og helt gratis!
Registrer ny bruker her !

Fårikål

Korporal
2 Sep 2025
6
1
Vi prøver å velge ut ny benkeplate. Utvalget er jo helt vilt:
Kompositt, Kvartskompositt, Laminat, Heltre, Eik, Furu, Stål, betong, Granitt, Garmor, Keramikkflis, Betong osv.

Alle leverandører lover at deres løsning er både vedlikeholdsfri, varmebestandig, ripefast, flekktålig og perfekt for familier.
Virkeligheten er sikkert litt mindre polert.

Hva har dere gode og dårlige erfaringer med?
Går heltre egentlig an i et aktivt kjøkken uten at det blir angst rundt vannsøl, eller er eik fortsatt nydelig og verdt innsatsen?

Er kompositt virkelig så robust som folk sier, eller får man riper, flekker og misfarging likevel?
Og hva med keramikk og naturstein i norsk hverdag med gryter, middagssøl og småbarn med skje i hånda?

Hvordan er det med vaskmontering, vedlikehold, varme fra gryter, rengjøring, og ikke minst pris kontra glede over tid?
 
Har hatt eik heltre og nå kvartskompositt. Benkplaten av heltre var fin en liten stund, men krevde uventet mye vedlikehold og ble etter hvert misfarget og flekkete. Er veldig fornøyd med kvarskompositt nå. En veldig hard overflate som ikke er porøs, så det settes ikke flekker ved søl overhodet. Meget lett å holde ren, behagelig å ta på, men den er ganske hard og man må visst unngå å miste harde gjenstander på den. Varme gryter og panner kan heller ikke settes direkte på platen pga fare for sprekkdannelser, men det er da noe vi aldri hadde valgt å gjøre uansett materiale. Har hatt vår i fire år, og den er fremdeles helt fri for skader, riper eller merker.
 
Jeg har altid hatt laminat og jeg tror det er det beste valget til faktisk bruk.
Laminat med avrundet front så slipper du svake (og stygge) skjøter.
Stein reagerer ofte på kjemikalier og varme, ikke egnet til kjøkken

1762154184114.png
 
  • Like
Reaksjoner: Balte